Turbobingo

Det finns många sätt att spela snabbingo på, och du hittar förstås en hel del tips om det här. Man kan anpassa bingospel på nätet på många sätt för att göra det antingen mer tidseffektivt, för alla de där gångerna när schemat är extra välfyllt, eller för den delen göra det snabbare och därmed mer intensivt och spännande. Att spela med flera brickor är det allra vanligaste sättet, och med två brickor så har du i praktiken fördubblat hastigheten. Själva spelet går förstås exakt lika snabbt men som spelare upplever man det ändå snabbare, eftersom man har dubbelt så mycket att göra på samma speltid.

Det finns också bingosajter som erbjuder extra snabba bingospel, och dessa kallas för lite olika saker, från snabbingo till turbobingo. Eftersom olika bingosajter använder olika benämningar går det inte att bestämma en exakt definition, men snabbingo går snabbare än vanlig bingo och turbobingo är de allra snabbaste formerna av snabbingo. Upplägget är dock ungefär detsamma oavsett vilken etikett man sätter på det, och går ut på att det är kortare tid mellan bollarna och numren som dras. Ofta rör det sig om cirka en sekund mellan att numren dras. Vill man göra det extra utmanande kan man välja att inte använda sig av den så kallade auto-daub funktionen, det vill säga funktionen som automatiskt markerar numren på bingobrickan.

De allra flesta som spelar bingo gör det för avkoppling och en lugn, skön stund snarare än en stund med intensiv, exalterande spänning. Därför är snabbingo och turbobingo inte lika vanligt som klassisk bingo, trots att de flesta större bingosajter idag erbjuder detta. Ofta håller man snabbingo och turbobingo på särskilt och förutbestämda tidpunkter, så det är en god idé att kolla med den bingosajt som man föredrar att spela på när dessa är. Har man aldrig provat på snabbingo kan det vara på sin plats att prova när man har tillfälle – många får mersmak och upptäcker en helt ny sida av bingo!